Menu

About me

about-me-1

Goud- & Zilversmederij Augusteijn

Goud- en Zilversmederij Augusteijn is in 2012 door mij opgericht. Ik volgde mijn opleiding tot Goudsmid aan de Vakschool Schoonhoven. In 2011 studeerde ik hier af. Daarnaast heb ik mij in deze periode gespecialiseerd in het vak van Zilversmid. In de loop der jaren ben ik uitgegroeid tot een gepassioneerd vakman. Het creëren van “iets uit niets” is wat mij het meest intrigeert aan het ambacht.

Ik werk voornamelijk met Edelmetalen en Edelstenen. Daarnaast vind ik het een uitdaging om mij te onderscheiden door het gebruik van andere materialen en technieken. Sommige van mijn ontwerpen worden vervaardigd door middel van hamer en aambeeld, terwijl ik voor andere werkstukken achter de microscoop werk.

Mijn ontwerpen hebben een heel eigen karakter en in mijn producten zoek ik het raakvlak tussen geornamenteerde en strakke vormgeving. Naast mijn eigen werk ontwerp ik ook in opdracht van klanten. De ontwerpen die ik hiervoor maak zijn altijd een samenspel tussen mijzelf en mijn klant. Voor al mijn klanten ontstaan hierdoor unieke producten met een heel eigen karakter en verhaal.